Monday, August 20, 2012

Frambuazlı Armut Tatlısı Tarifi

Frambuazlı Armut Tatlısı nasıl yapılır ?


Frambuazlı Armut Tatlısı Mutfak: Türk Mutfağı.




Frambuazlı Armut Tatlısı Yapım Zorluğu: Normal




Frambuazlı Armut Tatlısı Gerekli Malzemeler;




5 armut




yarım kg toz şeker




200 gr frambuaz




3-4 adet karanfıl




Frambuazlı Armut Tatlısı Tarifi;




Armutları soyup, çekirdeklerini çıkartıp bir fırın tepsisine dizin. Toz şekerin yarısı ve karanfil taneleriyle beraber fırına koyun. Orta hararetteki fırında yarım saat kadar bekletin. Frambuazı püre haline getirip, kalan şekerle karıştırın. Bu karışımı pişmiş armutların ortasındaki boşluklara doldurun. Tekrar fırına sürüp 5 dakika kadar daha pişirin. Soğutup, servis yapın.




 

No comments:

Post a Comment