Wednesday, August 15, 2012

Nohutlu Bamya Tarifi




Nohutlu Bamya Tarifi
Ramazanın bu günlerinde sizlere nohutlu bamya tarifi vermek istedim. Çok güzel yaptığım ve çocuklarımın çok sevdiği bamyayı nohutlu, nohutsuz severim. Sizlere bu sefer nohutlu olanın tarifini veriyorum. Mutlaka denemelisiniz.






Malzemeleri: • 500 Kilogram bamya

• 1 adet orta boy kuru soğan

• 2 adet sivri biber

• 4 adet domates

• 1 su bardağı haşlanmış nohut

• 2 yemek kaşığı dana kıyma

• 1 yemek kaşığı sızma zeytinyağı

• Yeteri kadar Tuz

• ½ çay kaşığı toz şeker

• 1 adet limon

• 3-4 adet diş sarımsak






Yapılışı: Bamyaları bir gün önceden ayıklayalım, yıkayalım ve süzelim. Süzdürdüğümüz bamyaları bir bezin üzerinde kurumaya bırakalım. Ertesi gün ise bir tava da dana kıymamızı, yemeklik doğranmış soğanımızı, ayçiçeği yağımızı ve sarımsağımızı kavuralım. Peşinden ise kabuklarını soyarak yemeklik doğradığımız domatesleri de tavaya ekleyelim. Kapağını kapatarak 5 dakika kısık ateşte pişirelim. Pişirdiğimiz domatese Nohutlu bamya tarifi mizin nohutlarını da ekleyelim. Yeteri kadar tuz ekleyelim. Limonu ve toz şekeri de ekleyerek hafif hafif karıştıralım. Kaynama noktasına geldikten sonra ise kısık ateşte pişirmeye bırakalım.






Geceden bamyaları kurumaya bırakma nedenimiz ise bamyanın sıvı salgılamasını önlemesidir.

No comments:

Post a Comment