Sunday, September 9, 2012

Pancar Turşusu Nasıl Kurulur? Pancar Turşusu Tarifi

Bu yazımızda sizler için, pancar turşusu nasıl kurulur, ve pancar turşusu nasıl yapılır sorularının yanıtlarından söz edeceğiz. Pancar turşusu tarifini yazımız içerisinde rahatlıkla öğrenebileceksiniz. Kış hazırlıkları yaparken, sürekli bir yakınınızı arayarak, pancar turşusu nasıl kurulur, pancar turşusu nasıl yapılır gibi sorularla pancar turşusu tarifini almaya çabalamak istemiyorsanız, biz sizin için zaten pancar turşusu tarifini verdik, öncelikle, pancar turşusu için gerekli olan malzemelere bakalım:



Pancar turşusu için gerekli malzemeler:
İki diş sarımsak
Bir kilo kırmızı pancar
Bir bardak su
Bir bardak sirke
Yarım çorba kaşığı tuz
Pancar turşusu malzemelerini sizler için bu şekilde aktarmamızın sonrasında, pancar turşusu tarifini almaya başlayabiliriz:
Pancar turşusu nasıl kurulur, pancar turşusu nasıl yapılır? Pancar turşusu tarifi:
Pancar turşusu yapmak için öncelikle, satın almış olduğunuz pancarlarınızı güzelce yıkayın, daha sonra ise, bu pancarları haşlayın, ancak, haşlanacak olan pancarların çok da yumuşak olmaması gerektiğini unutmayın. Haşladığınız pancarları öncelikle soyup, sonrasında da yuvarlak dilimler halinde kesin, ve bu kesmiş olduğunuz pancar dilimlerini, pancar turşusu yapacağınız kavanozun içerisine yerleştirin. Başka bir yerde ise, önce sarımsakları tuz ile dövün, daha sonra ise, tuzlu sarımsakların içerisine, sirkeyi, ve suyu ilave ederek karıştırın. Ardından, elde ettiğiniz bu karışımı, kavanozun içerisinde bulunan dilimlenmiş pancarların üzerine dökün. Daha sonra ise, kavanozu iyice çalkalayın. Pancar turşusu tarifi bu kadar basit, kavanozun kapağını kapattıktan sonra ise, pancar turşusunun bekleme süresi ortalama bir gündür. Sonrasında afiyetle tüketebilirsiniz.



2 views

No comments:

Post a Comment