Sunday, September 9, 2012

tavuk taşlık kavurması


Hayatında bir kez olsun tavuk taşlığı tatmamış olanlar için bu tarifi tavsiye ederim. Tavuk taşlık kavurmasının yapımı gayet kolay ve ayrıca ekonomik bir ana yemek. Acı yemeyi seviyorsanız eğer, taşlığı kavururken acı biber kullanmanız yemeğinize lezzet üstüne lezzet katacaktır.

taşlık kavurması malzemesi

bir kilo tavuk taşlığı

beş kaşık zeytinyağı

bir kaşık domates salçası

bir iri soğan, iki domates

üç sivri biber

karabiber, tuz

su



taşlık kavurmasının yapılışı


domatesi, biberi, soğanı yemeklik doğrayın

taşlığı su içinde 30 dakika bekletin

ardından yıkayın, süzün ve kuşbaşı doğrayın

yağ içinde taşlığı kavurun, suyunu saldığında kapağı kapatın

ve suyunu çekinceye kadar pişirin

ardından sırası ile soğanı, biberi, salçayı, domatesi katın kavurun

üzerine 3 bardak kaynar su ve karabiberi ilave edin,

tencereyi bir kez fokurdatın ve kapağı kapatın

ağır ateşte 60 dakika süre ile pişirin ve ocaktan alın

tuzunu ilave edin ve gönlünüzce servis edin

afiyet bal şeker olsun

No comments:

Post a Comment