Hayatında bir kez olsun tavuk taşlığı tatmamış olanlar için bu tarifi tavsiye ederim. Tavuk taşlık kavurmasının yapımı gayet kolay ve ayrıca ekonomik bir ana yemek. Acı yemeyi seviyorsanız eğer, taşlığı kavururken acı biber kullanmanız yemeğinize lezzet üstüne lezzet katacaktır.
taşlık kavurması malzemesi
bir kilo tavuk taşlığı
beş kaşık zeytinyağı
bir kaşık domates salçası
bir iri soğan, iki domates
üç sivri biber
karabiber, tuz
su
taşlık kavurmasının yapılışı
domatesi, biberi, soğanı yemeklik doğrayın
taşlığı su içinde 30 dakika bekletin
ardından yıkayın, süzün ve kuşbaşı doğrayın
yağ içinde taşlığı kavurun, suyunu saldığında kapağı kapatın
ve suyunu çekinceye kadar pişirin
ardından sırası ile soğanı, biberi, salçayı, domatesi katın kavurun
üzerine 3 bardak kaynar su ve karabiberi ilave edin,
tencereyi bir kez fokurdatın ve kapağı kapatın
ağır ateşte 60 dakika süre ile pişirin ve ocaktan alın
tuzunu ilave edin ve gönlünüzce servis edin
afiyet bal şeker olsun
No comments:
Post a Comment