Sunday, September 23, 2012

Semizotlu Cacık Tarifi

















Semizotlu Cacık


MALZEMELER

150 gr Semizotu

2 Su Bardagi Nohut

3-4 Dis Sarmisak

1 Tatli Kasigi Kuru Nane

3 Çorba Kasigi Zeytinyagi

YAPILIŞI

Semizotunun kök kisimlarini ayiklayip, bol suda yikayalim. Sarmisaklari

havanda döverek, yogurda ekleyelim.Yogurda çok az su ilave edelim. Koyu

ayran kivamina gelinceye kadar bir çatal yardimiyla iyice çirpalim.

Yikanmis semizotunun suyunu süzdükten sonra bir ekmek tahtasinin

üzerine koyup, keskin bir biçak yardimiyla yarim cm araliklarla

dograyalim. Iri Iri dogradigimiz semizotunu ve tuzu, çirptigimiz yogurdun

içine ilave edelim. Hepsini karistirdiktan sonra kaselere dolduralim.

Üzerine zeytinyagi gezdirelim. Kuru nane serptikten sonra yemeklerin

yaninda servis yapalim

No comments:

Post a Comment